Agenda
Vriendenconcert!
05-07-2024

Nieuws
NJC 2025!
Met trots kondigt Brassband de Wâldsang de 43e editie van Nieuwjaarsconcert aan, dat voor de allereerste keer zal plaatsvinden in de prachtige concer...

NJC 2024!
Vanaf het nieuwe jaar lag de focus weer op het terugkerende Nieuwjaarsconcert. Dit jaar in een ander jasje gestoken zonder presentator en met meer ing...

Ons boeken

De Wâldsang: muziek pur sang

De Wâldsang op uw concert?

Waarschijnlijk is uw vereniging ook al druk bezig om de jaarlijkse concerten weer in te plannen en u bent vast ook al op zoek naar leuke en originele gasten. Die kun je immers niet vroeg genoeg vastleggen. Nog even dan komen het najaarsconcert, het kerstconcert, het nieuwjaarsconcert en het voorjaarsconcert er weer aan. Misschien viert uw vereniging dit jaar wel een jubileum en zal er ook nog een jubileumconcert moeten worden georganiseerd. Voor veel verenigingen is het een lastige klus om die concerten te organiseren en er ook nog eens een leuke invulling aan te geven. Sommige werken met thema’s, andere laten de hele vereniging een concert verzorgen en er zijn ook verenigingen die gasten uitnodigen om hun concert te laten slagen. Brassband De Wâldsang uit Buitenpost wil graag uw gast zijn en samen met uw vereniging er een bijzonder geslaagd concert van maken.

De Wâldsang

Brassband De Wâldsang werd begin jaren ’70 opgericht als koperensemble van de plaatselijke muziekschool in Buitenpost. In de jaren die volgden werd de band steeds succesvoller en won diverse brassfestivals en kampioenschappen. In totaal wist De Wâldsang de titel Nederlands Kampioen in de hoogste divisie 14 keer voor zich op te eisen en is daarmee de meest succesvolle Nederlandse brassband. Ook heeft de band de meeste Nederlandse deelnames aan de Europese Kampioenschappen op haar naam staan.

In de beginjaren werd de band gedirigeerd door Tjeerd Brouwer, die de band haar beroemde warme sound gaf, vandaag de dag nog steeds hét kenmerk van De Wâldsang. Vanaf 1989 staat de band onder leiding van Rieks van der Velde, voormalig euphoniumspeler van De Wâldsang. Naast dirigent is Rieks ook een begenadigd arrangeur.

Mogelijkheden

Of u een gedeelte van het concert door De Wâldsang laat verzorgen of een avondvullend galaconcert, het is allemaal mogelijk. Mocht u solisten uit eigen gelederen met De Wâldsang op willen laten treden, ook dat is geen probleem. Natuurlijk beschikt brassband De Wâldsang ook zelf over uitstekende solisten en een uitstekende arrangeur in de persoon van dirigent Rieks van der Velde. Speciale arrangementen voor deze concerten kunnen door hem worden gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om uw vereniging een of meerdere werken samen met De Wâldsang uit te laten voeren. Wilt u een bepaald thema op uw concert? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. En wat betreft de kosten, daar komen we in onderling overleg vast uit. Vraag gerust een offerte aan.

Of uw vereniging een koor is, een harmonieorkest, een fanfareorkest, een symfonieorkest of net als De Wâldsang een brassband of misschien nog wel van een andere samenstelling, samen maken we er een onvergetelijk concert van. Kortom: een concert samen met brassband De Wâldsang wordt een concert op hoogstaand niveau! Wij zien uit naar een plezierige muzikale samenwerking met allerlei verenigingen in heel Nederland.

Contact

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw vereniging, neemt u dan gerust contact op met Annamarije Zondervan (tel. 06 4447 6843).
Of stuur een bericht via het contactformulier.
Sponsoren
© 2019 De Wâldsang · Privacy Policy · Inloggen